De combinatie van witte chocolade met cranberries is superlekker. Eet ze het liefst zo vers mogelijk. Dan zijn ze nog heerlijk knapperig van buiten en van binnen een beetje chewy, zoals dat bij deze koekjes hoort!

Voor 25 à 30 stuks

Voor het deeg:
170 g roomboter op kamertemperatuur
150 g lichtbruine basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1 ei
2 tl vanille-extract
250 g bloem
2 tl maizena
½ tl zuiveringszout
½ tl bakpoeder
½ tl zout
135 g witte chocolade (callets of in stukjes gehakt)
100 g gedroogde cranberries

Werkwijze:
Klop de boter samen met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een egale massa. Klop vervolgens het ei en het vanille-extract erdoor.
Meng in een aparte kom de bloem, maizena, zuiveringszout, bakpoeder en zout door elkaar en voeg dit toe aan het botermengsel
Verdeel de chocolade en de cranberries goed door het deeg, verpak het in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel het deeg in stukjes van 30 gram. Maak er bolletjes van en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze af in ongeveer 12 minuten.
Ze zijn nog behoorlijk zacht als ze uit de oven komen. Breng ze voorzichtig over op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Tip: houd wat deeg apart en brokkel deze door vanilleroomijs. Zo maak je je eigen cookiedough-ijs.